24.04.13.  «Всечувашский» диктант прошел сегодня в стенах школы участием учителей чувашского языка и 20 учащихся 7- 11 классов.

Ǎна И.Я. Яковлев çуралнăранпа 165  çул, Н.В. Никольский çуралнăранпа 135 çул çитнине халалланă. Акцие ирттерекенсем - И.Н. Ульянов ячĕллĕ Чăваш патшалăх университечĕ, И.Я. Яковлев ячĕллĕ Чăваш патшалăх педагогика университечĕ, Чăваш Республикин Вĕренÿ институчĕ, Чăваш патшалăх гуманитари ăслăлăхĕсен институчĕ, «Хыпар» хаçат тата Чăваш наци радиовĕ. Акцин тĕп тĕллевĕ – чăваш чĕлхин пĕлтерĕшне, сумĕпе хисепне ÿстересси. «Хамǎр пуласлǎх - тǎван чӗлхемӗрех» диктант текстне  Чăваш наци  радиовĕн тÿрĕ эфирĕнче 13.00 сехетре вуларĕç.